Igår hade Peter namnsdag så jag slängde ihop en rulltårta som vi gottade oss med på eftermiddagen innan jag skulle till jobbet! Gott med grädde och jordgubbe uppepå!

Bullarna blev jättegoda - så fort de kallnat ordentligt ska det på lite glasyr oxå :)


ca 20-25 bullar

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl


Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker


Pensling:
uppvispat ägg


Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten


Ugn: 250 ° Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, (jag gjorde två mindre istället) på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.

Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.

Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

Här är några bilder sen vi va till Furuvik i tisdags!









Vad är detta?


Jo, denna fuling..



Vilken mage jag såg ut att ha, lär väl skylla på att de blåste :P

Världens fulaste djur?

När Maxen sov svalka vi oss vid havet..


Mera karusell..



Glassdax!


Gick förbi aporna igen på vägen hem.. Ser ut som han tänker: Vad glor ni på typ?

Avslutade dagen med dopp i poolen men Max ska bara hoppa han!