Brukar ju skriva en lista vid varje halvår, så gör väl det nu med!
 
Humör - Max vill gärna bestämma allt! Han tror att han är bossen här hemma, men så är det inte ;) Sen lillasyster kom så har han blivit trotsigare och lite "elakare" med lite puttar och slag på oss alla. Men han kan även vara jättego och glad. Han har ganska dåligt tålamod och säger fota "kan inte" och "vill inte" för att han inte orkar. Vill t.ex. varken lära sig cykla eller testa sparkcykeln, han orkar inte och vill inte :P

Dagis - Dagis är inga problem än! Imorgon går han sin sista dag på småbarnsavdelningen för att efter sommarlovet börja på Haren som är den stora avdelningen och de har varit dit och hälsat på och imorgon ska han äta lunch där. Han ser fram emot det och det kommer nog gå lika bra som vanligt tror jag!

Hälsa - En mycket frisk kille fortfarande! Ibland snorig, men även det är väldigt sällan tycker jag.

Mat - Som alla andra gånger jag skrivit så älskar han frukt och grönsaker än! Han äter mer än gärna isig mat (vad får han allt ifrån?) och tar hellre en "is-macka" eller "is-ärtor" än att äta de tinade. Han kan komma och säga : - Mamma, jag behöver nått kallt att tugga på! :P
 
Språk - Babblar på som vanligt och har en vild fantasi så man får höra både de ena och de andra ur den lilla munnen :)  Väldigt klok och smart, den här killen kan man sällan lura! Han är dålig på att lyssna men de hör väl åldern till, men sånt han inte behöver höra, ja de hör han!

Intressen - Bilarna, främst Cars-bilarna är fortfarnde största intresset! Han är så bilintresserad, men inte ett dugg sugen att vilja cykla eller åka sparkcykel eller nå sånt, konstigt nog. Efter att ha läst en "sverige runt" bok hos farmor så har han även blivit lite betuttad i väderkvarnar så vi vet flera stycken i Sandviken nu som vi åker omvägarh hem från dagis för att titta på ;P

Sömn - Här har det nyss blivit bättre, eftersom han slutade sova på dagis! Han är tröttare om dagarna oxå men han somnar i tid på kvällarna och sover 11-12 timmar/natt och orkar då med dagarna bättre. Förut tog det lååång tid och han fick inte de timmar han behövde på natten. Nu läser vi ofta en bok eller två, släcker och så har han somnat inom 2 minuter. Ibland är han så trött att han somnar på soffan :P Somnar gärna i bilen om man åker iväg, men de är smällar man får ta :P Ibland hjälper det att han ser en film på dvdn i bilen för att hålla sig vaken!

Storlek: På kläder kör vi fortfarande 98/104 eller ren 104 för att det ska passa ett tag. Vi va till BVC för två veckor sen och han va 96,5cm lång och vägde 16,5kg. Ganska lång och en stadig kille :) Mycket muskler i dom där benen som håller igång hela dagarna :)
Kameran blev kvar i årsunda, så det blir två mobilbilder sen idag på mina älskade barn!
 
 En halvtrött Max med ny keps från H&M och tröja från Kappahl, reafyndat ;)
 
En trött Tilde som somna på köksbordet när vi andra åt :P
 
 
Idag var jag och Tilde en sväng till öppna förskolan medans Maxen va på dagis. Sen va jag och handla lite, letade vanlig enkel vit blomlåda utan framgång, vet ni vart det finns?
Sån man sätter/hänger på väggen eller ett räcke?
 
På em har vi haft lekbesök från Årsunda, så barnen lekte en stund och sen va det matdags! Blev hamburgare med bröd och strips, smarrigt! När jag la Max vid 19,30 så somnade jag till efter att vi läst och vakna till efter en stund, då va de världens åskoväder i några minuter, skallrade på bra här utanför.
 
Nu har Tilde somnat i soffan för en stund sen, för natten hoppas jag, så jag ska fixa med räkningar och vara lite effektiv här vid datorn en stund till, innan jag bär upp henne och hoppas vi sover bra inatt :)