Har ikväll gjort vår vanliga tradiotion vid halloween. Varje torsdag innan Allhelgonahelgen så är det lite speciellt på stan. Butikerna har kvällsöppet med olika erbjudanden, de släcker ner all belysning vid 17 och så säljs det korv och på biblioteket brukar det vara nån teater eller show. Dessutom kan man lämna pumpor vid stadstrappan och sen är det nån vinstdragning senare under kvällen.

Det har i alla fall blivit tradition att vi åker ner med Veronica och går en sväng, ställer ut en pumpa och sen fikar nått gott! I år var det samma sak som gällde, men nu har ju Veronica egen liten familj och även Peter var med så vi började med middag på Donken vid 17, sen traska vi en sväng på stan och sen trängde vi oss in bland alla andra och fikade vi på Marangoni. Max tog en pumpabakelse som vanligt (han vill ha marsipanen bara :P) och vi andra tre delade på en chokladboll (size stoor!) och ett wienerbröd. Supergott! Sen hämtade vi pumpan igen och åkte vi hemåt och stälölde pumpan på våran trapp istället!
 
Nu sover barnen och vi slappar i soffan, så här kommer några bilder från kvällen..

 

Våran pumpa
 
Max på stadstrappan med nästan alla pumpor


Fikadags!


Fina tårtor fanns det oxå..

Hemma försökte jag få till ett kort på barnen vid pumpan, men nä, de ville inte samarbeta på nån av de ca 20 bilderna..


Dagens lunch!
 
Såfort jag är ensam om dagarna så faller jag tillbaka i dom dåliga rutinera att hoppa över lunchen (och oftast ta nåt gott istället, kaka, godis eller nått liknande) för jag orkar inte stå och laga mat åt mig själv. Nudlar brukar jag göra ibland, eller hårdbröd med makrill i tomtasås på :P
 
Nu när jag varit hemma med Tilde har jag ju fått laga mat och då har jag ju ätit oxå, men såklart idag så åkte jag ner på stan vid 11.45 och sen strosa jag runt 1 timme och insåg sen att jag va nog lite hungrig. Åkte hem och slängde ihop en capresesallad lite snabbt, inte så nyttigt kanske men fruktansvärt gott!
 
Tomat, mozzarellaost, basilika, flingsalt och olivolja! MUMS!
Idag fick äntligen Tilde gå på dagis igen. Hon hade ju ögoninflammation och i förrgår på eftermiddagen började det försvinna och vi trodde att då är hon frisk. Men när vi skulle lägga oss på kvällen så vägra hon nappen och skrek aj och pekade i munnen och tänkte inte sova. Efter en timme gick vi ner, hon fick lite alvedon och vi försökte titta i munnen. Tyckte att jag kanske såg nån pyttepytte blåsa på tungspetsen, men svårt att säga då hon inte gärna ville visa tungan eller munnen :P
 
 
Hon somna efter 22 utan napp och vakna vid 01 och va hysterisk, Max vakna oxå och va hysterisk men han somna om i gästrummet och jag och Tilde va vaken ett bra tag innan hon helt plötsligt tog nappen och somnade om. Men igår hade hon inte napp på hela dagen och när vi åt klaga hon att det gjorde ont i munnen ibland :( Men till kvällen åt hon 2 pannkakor utan problem, sen somna hon utan nappen och vakna bara till en snabbis inatt men somnade om rätt snabbt och vaknade imorse glad och nöjd! Tog nappen lite innan frukost utan problem, sen gick frukosten i utan problem och efter frukost sa hon aj när hon tog nappen. 
 
Ja, jag vet inte vad de är, men hon är på dagis igen! Kan inte se några blåsor i munnen och det kanske är tänder eller nå annat som spökar? Eftersom nappen funkar ibland kanske hon blivit lite "skrämd" och tror att det ska göra ont fast det är bra? eller så gör det ont? Hon kan ju inte uttrycka sig riktigt ordentligt :(
 
Jaja, vi får se hur det går på dagis! Hon har ju inte varit nå trött eller seg eller påverkad mer än först ögonen och sen lite ont i munnen. Vill hon inte ha nappen så är det väl så då :P Hon har ju somnat 2 kvällar utan och även i vagnen efter lunch. 
 
Jag har i alla fall plockat lite och nu ska jag ta en titt på mina uppgifter, tror nämligen att en ska lämnas in redan på tisdag! Så bäst att kolla den!
 
2 frukosttroll imorse!