Vilket väder vi har haft i helgen, sommarvärme verkligen!
Både igår och idag har vi gått i shorts och tshirt bara.. kommer man i skuggan blir de lite kyligare
men i solen så steker det verkligen!
 
Igår slappa vi utomhus på altan hela dagen, jag och Veronica var på klädbytardag på förmiddagen medans Max lekte hemma hos en dagiskompis. Sen hämtade vi honom och åkte hem och grillade korv.
Vi slappade vidare, ungarna lekte och sen var vi och handla så vi kunde grilla till kvällen med.
Jättegott färdigmarinerat fläskkarré från Lidl, med grillade grönsaker, strips, bea och tzatsiki! MUMS!
När ungarna somnat satt vi kvar ute på altan, tände en brasa i kolgrillen för värmens skull
och satt bara och prata till efter kl 22, myspys :)

Idag fick ungarna åka till farmor och farfar och vi har hållt på snickra och bygga Max säng, så nu är den så gott som färdig, stegen ska målas och lite småsaker. Vi var oxå och köpte dörrar som vi ska försöka sätta upp nån dag!
När vi hade hämtat hem ungarna tog jag mig ut på premiärtur med mina nya skor, en halvtimmes pw/jogging blev det!
 
Imorgon är det måndag, back to work, och det är min lämningsvecka så klockan ringer 5.30 ungefär och ungarna ska väckas, kläs på och så vill de säkert äta frukost fast de ska äta på dagis :P
 
Nu ska jag se vidare på Beck, en gammal på 4an men jag känner inte igen den än så länge!
 
Kameran har inte varit framme en enda gång, några enstaka bilder från mobilen bara..
  
Hämtade barnen lite tidigare idag, 15,30 ungefär och då va dom båda ute. Idag va det Max som hade stupat och skrapat upp händerna och hade plåster en stund innan jag kom men det var inget han påpekat nå speciellt resten av dagen, bara när Tilde skulle hålla han i handen på studsmattan.
 
Vi stannade ute när vi kom hem, eller ja barnen va på studsmattan innan jag klivit ur typ, sen studsa dom och hade skitskoj och Tilde är absolut INTE rädd längre, hon hoppar högt, ner på rumpa, kastar sig och har sig och är helt crazy, och Max är ju inte bättre direkt :D De blåste bubblor och försökte spela nått "kasta ringar på pinnar-spel" tillsammans men det blev mest bråk och sen sprang de runt och hade sig. Man kunde ju tro att de suttit inlåsta i 2 veckor, inte varit på dagis i 3 dagar :P Haha, men skönt o kunna va ute utan varma kläder och bara låta dom roa sig själva :)
 
VI gick lite motvilligt från barnens sida in vid 17, stekte pannkakor och åt mat, sen blev det bad för Tilde som såg ut som en syltburk ungefär och sen titta de tv medans jag plockade lite innan det var läggdags. Jag somnade till med Tilde så Max kom o fråga varför jag aldrig kom till honom, sen läste jag för honom och han somnade på 5 minuter efter boken.
 
Nu slappar jag i tvn framför Berg & Meltzer i America, så roliga tjejer!
 
 
 
 
 
 
Alltså igår, jag måste ju skriva ner detta, främst för min egen skull, kan va kul och se tillbaka på! :D
 
Ja, strax innan 16 åkte jag från jobbet för att hämta ungarna, tänkte jag borde va hemma till 16,15 och hinna slå på ugnen och stoppa in fisk och göra potatis så vi kunde äta vid 17.
Kommer dit, Tilde är ute och Max inne. Tilde har bajsat och Max spelar dataspel, men jag går och byter på Tilde medans Max spelar klart.
På väg ut tävlar Max med en kompis och sen fortsätter de med massa tjo och tjim ute vid bilarna, de plockade tex påskliljor i rabatten och sprang och lyssnade inte.
Vi bestämde med den andra pojkens mamma att de skulle få leka på lördag en sväng och Tilde sprang hon med och till slut stupa hon o skrapa händer o knän i asfalten.
 
I alla fall, vi går till bilen, jag stoppar in Tilde och går runt för att öppna Max dörr och hjälpa honom.
Samma sekund jag ska öppna dörren hör jag hur bilen låser sig, då ser jag Tilde fastspänd med nyckeln i handen.
Den måste ha ramlat ur min ficka eller om hon såg den och tog den utan att jag märkte.
Försöker få henne att trycka på den andra knappen genom att prata med henne genom en stängd ruta, först förstår hon inte alls vilken knapp för den syns knappt egentligen men sen sätter hon fingret där o jag ropar tryck hårt!! Men den är trög och hon kan inte, jag har ju såklart telefon i bilen så ropar på en pedagog jag såg
på Tildes avdelning, lånar deras telefon och ringer Peter som först inte svarar, sen kunde jag inga nummer utantill så provar han igen och han svarar och han får åka hem från jobbet, hämta reservnyckeln och komma och låsa upp.
Stunden vi vänta, kanske 5-10 minuter kändes som en evighet och Max gnällde att han ville hem och Tilde satt i bilen o pilla med nyckeln, sen såg hon att jag hade tuggummi och ville också ha och blev lite ledsen när jag försökte förklara hur allt låg till men allt gick bra som tur var!
När Peter hade varit hem o hämtat nyckeln hade dessutom våran ytterdörr stått olåst och inte helt stängd heller, så han måste glömt när han åkte till jobbet tre timmar tidigare.
 
Aja, 16.55 landade vi hemma så det blev lite snabbändring gällande maten, fick bli bacon och pasta istället :P