Hittade detta recept hos matplatsen! En bra blogg jag följer med mkt recept på både mat och godsaker men en hel del inredning och annat oxå! 
Jag följde inte helt noggrant men i det stora.. Gjorde på 500g köttfärs så tänkte om lite.. I ostsåsen hade jag ingen muskotnöt och heller inte prästost utan mozzarella. Kokade inte köttfärsen med allt som står och inte lika länge heller men nästan en timme och det gjorde skillnad. 

Men riktigt riktigt gott och krämigt! 

900 g blandfärs
1 gul lök
1 pkt bacon (hoppade detta)
Färsk timjan (hoppade detta)
Persilja
Basilika
4 klyftor vitlök
500 g krossade tomater
2 tärningar kalvbuljing
5 dl vatten
1 dl tomatpuré
1 msk honung (hoppade över)

Bechamellsås:

3 dl grädde
7 dl mjölk
1 dl mjöl
100 G smör
Salt
Peppar
Muskotnöt (hoppade)
4 dl riven Prästost (mozzarella)
+ 2 dl att toppa med

12 lasagne plattor

Gör så här:

Bryn bakon i smbitar, lök och köttfärsen i en gryta. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra under lock i minst 2 h!! Längre gör absolut inget :) Rör då och då så det inte bränns. Späd ev med mer vatten och smaka av med salt & peppar.

Smält smöret till bechamellen och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk, grädde och kryddor och låt sjuda en stund.

Varva sedan lasagneplattor + köttfärssås + bechamellsås i en ugnsform. Avsluta med ett lager plattor med bara bechamellsås över (ingen köttfärssås där) och strö över riven ost.

In i ugnen, 200 C i ca 30-45 min (känn så plattorna blivit mjuka, tiden varierar lite på olika märken tycker jag). Låt stå och dra till sig en stund under folie och servera sedan med en god sallad.



Hoho, här ekar det tomt...

Dagarna och veckorna rullar på, helgerna är alldeles för korta jämt och man hinner inte vila upp sig i detta hem där det är full fart all day long! :)

Nu har vi sportlov i alla fall, Peter har ledig vecka, barnen är lediga så då tog jag tre dagars semester med start idag.
Skönt o pusta ut lite och få en långledighet utan att vi ska göra nått speciellt. 

Idag lämnade vi barnen hos mamma och va till Ikea oxh fick lite tips och hjälp med köksritningar för vi har ju nämligen sålt huset och kommer flytta till årsunda under våren!! Iiih läskigt och spännande på samma gång!! 

Bjuder på nån bild på barnen i brist på annat! Ska verkligen försöka bättra mig för både min och eran del, det är ju så kul att kunna gå tillbaka och ha saker uppskrivet


Vi har avverkat en vecka till! Förra veckan bestod av jobb, simskola, husvisningar som vi skulle hålla oss borta från, skoteråkning på lördagen sen lite tjejkväll med utgång och på söndagen mådde jag kasst! 

Igår jobbade jag till 13 och sen lagade jag en supergod lasagne, provade ett annat recept än mitt vanliga och det blev sååå gott! Ska visa er! 

Idag gjorde vi kycklingsallad som man fick plocka ordning själv. Jag jobbade till 16,30 och då åkte Peter och Max direkt på simskola medan jag och Tilde skar upp grönsaker och kyckling. Eller ok, jag skar upp och Tilde sprang som vanligt runt med hjälm, nya strumpor och gummistövlar som agerade skridskor och ett tag satt hon jättekonstigt på sin stol och lekte nått :P

Barnen sover nu, Peter åkte preis till jobbet och jag funderar pm jag är magsjuk eller inte. Sprungit på toa flera ggr sen jag kom hem och direkt efter maten fick jag springa och sen tog jag två chokladbitar för en stund sen och fick springa igen.. Fan va tråkigt! Vi går om varann med sjukdomar på jobbet och jag som aldrig är sjuk annars. Antar penicillinkuren från halsflussen slog ut allt så jag blev väldigt mottaglig för sen i söndags har jag varit täppt och snorig och haft ont i halsen och huvudet.. Och nu dålig i magen då!! Suck! Hur vet man om man är magsjuk eller bara dålig i magen?